Demisexual – Ce înseamnă și cum se manifestă acest tip de orientare sexuală

Descoperă ce înseamnă și cum se manifestă demisexualitatea, o orientare sexuală care implică atracția sexuală bazată pe conexiuni emoționale profunde. Studii de caz și statistici oferă o perspectivă asupra acestui fenomen.

Ce înseamnă demisexualitatea?

Demisexualitatea este o orientare sexuală în care o persoană simte atracție sexuală doar după ce a dezvoltat o conexiune emoțională și intimă profundă cu o altă persoană. Acest termen a fost introdus în comunitatea LGBTQ+ pentru a descrie indivizii care nu se simt atrași de alții în mod sexual fără a avea o legătură emoțională semnificativă.

Cum se manifestă demisexualitatea?

Demisexualii pot simți atracție sexuală numai după ce au construit o relație emoțională puternică cu cineva. Nu se simt atrași de persoanele pe baza aspectului fizic sau al atracției sexuale inițiale, ci mai degrabă se concentrează pe conectarea pe plan emoțional și mental.

Exemple de demisexualitate

  • O persoană demisexuală poate avea mulți prieteni, dar nu simte atracție sexuală față de niciunul dintre ei până nu dezvoltă o legătură emoțională profundă cu unul.
  • Un demisexual poate simți atracție sexuală doar față de partenerul său de viață, cu care are o relație puternică și intimă.

Studii de caz și statistici

Studiile arată că aproximativ 1% dintre persoanele din întreaga lume se identifică ca demisexuali. Aceste persoane pot avea diverse experiențe în ceea ce privește atracția sexuală și pot întâmpina dificultăți în a-și exprima orientarea sexuală într-o societate care pune adesea accent pe atracția fizică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *