Ce este vitiligo

Vitiligo este o afectiune a pielii caracterizata prin pete albe. Cauzele sunt necunoscute, insa tratamentul poate include creme corticosteroizi sau fototerapie.

Ce este vitiligo

Vitiligo este o afectiune cronica a pielii caracterizata prin pierderea pigmentarii pielii, ducand la formarea de pete albe.

Cauzele vitiligo

Cauzele exacte ale vitiligo nu sunt cunoscute, dar se crede ca este o afectiune autoimuna in care sistemul imunitar ataca si distruge celulele care produc pigmentul pielii.

Simptomele vitiligo

Simptomele includ pete albe sau depigmentate pe piele, de obicei in zonele expuse la soare precum fata, mainile, genunchii si pieptul.

Tratamentul vitiligo

Tratamentul poate include creme sau unguente cu corticosteroizi, fototerapie, implantarea de celule pigmentare sau chirurgia de transplant de piele.

Studii de caz

  • Andreea, in varsta de 25 de ani, a fost diagnosticata cu vitiligo la varsta de 18 ani si a reusit sa-si accepte pielea asa cum este.
  • Ion, in varsta de 40 de ani, a ales fototerapia ca tratament pentru vitiligo si a observat o imbunatatire a simptomelor dupa cateva luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *