Ce este scarlatina

Descopera ce este scarlatina, simptomele sale si cum poate fi tratata aceasta boala infectioasa care afecteaza mai ales copiii.

Ce este scarlatina

Scarlatina este o boala infectioasa cauzata de bacteriile Streptococcus pyogenes. Aceasta afecteaza mai ales copiii cu varste cuprinse intre 5 si 15 ani, insa poate aparea la orice varsta. Boala este caracterizata de febra, dureri in gat, eruptii cutanate si alte simptome neplacute.

Simptomele scarlatinei

Principalul simptom al scarlatinei este eruptia cutanata care se manifesta sub forma de pete rosii pe piele, asemanatoare cu o arsura de soare. Alte simptome comune includ febra, dureri de gat, frisoane, dureri de cap si oboseala.

Tratamentul scarlatinei

Scarlatina este tratata in general cu antibiotice pentru a distruge bacteria care provoaca boala. De asemenea, este important sa se asigure odihna, hidratare adecvata si pastrarea igienei personale pentru a preveni raspandirea infectiei.

Complicatiile scarlatinei

Desi scarlatina este in general o boala usoara si se vindeca fara complicatii, unele cazuri pot duce la complicatii grave precum infectii ale urechilor, amigdalite supurative sau afectiuni renale. De aceea, este important sa se urmeze tratamentul prescris de medic si sa se monitorizeze evolutia bolii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *