Ce este hepatita B

Hepatita B este o infectie virală gravă care afectează ficatul. Află despre cauze, simptome, tratamente și prevenire.

Introducere

Hepatita B este o infectie virală care afectează ficatul și poate avea consecințe grave asupra sănătății. În acest articol, vom explora cauzele, simptomele, tratamentele și prevenirea hepatitei B.

Cauze

Hepatita B este cauzată de virusul hepatitei B (VHB), care se transmite prin intermediul sângelui infectat, fluidele corporale sau contact sexual cu o persoană infectată.

Simptome

Simptomele hepatitei B pot include oboseală, dureri musculare, febră, pierdere în greutate, icter (colorarea galbenă a pielii și a ochilor) și tulburări digestive.

Tratamente

Tratamentul hepatitei B poate include medicamente antivirale, terapie de suport pentru ficat și, în unele cazuri, transplant de ficat. Este important să consulți un medic pentru un plan de tratament personalizat.

Prevenire

Cea mai eficientă metodă de prevenire a hepatitei B este vaccinarea. Este important să respecți igiena personală, să eviți contactul cu sângele sau fluidele corporale infectate și să folosești mijloace de protecție în timpul actului sexual.

Statistici

Conform Organizației Mondiale a Sănătății, aproximativ 257 de milioane de oameni trăiesc cu hepatită B cronică la nivel mondial, iar 887.000 de persoane mor anual din cauza complicațiilor asociate hepatitei B.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *