Asigurare storno ce inseamna

Descopera ce inseamna asigurarea storno si cum te poate proteja impotriva pierderilor financiare in caz de anulare a calatoriei. Studii de caz, exemple si statistici relevante!

Ce este asigurarea storno?

Asigurarea storno este un tip de asigurare care acopera cheltuielile suportate in cazul in care ti se anuleaza sau trebuie sa amani calatoria din motive neasteptate. Aceasta asigurare te protejeaza impotriva pierderilor financiare cauzate de anularea sau modificarea itinerariului tau.

Cum functioneaza asigurarea storno?

Atunci cand achizitionezi o asigurare storno, vei plati o anumita suma de bani care iti garanteaza acoperirea in caz de anulare a calatoriei. In schimbul acestei sume, vei primi o despagubire daca te confrunti cu situatii precum probleme medicale, calamitati naturale, pierderea locului de munca sau alte evenimente neprevazute ce te impiedica sa pleci in calatorie.

Exemple de situatii acoperite de asigurarea storno:

  • Anularea sau intarzierea zborului
  • Boala sau accidentul tau sau al unui membru al familiei
  • Pierderea locului de munca
  • Calamitati naturale sau alte evenimente externe care iti pun in pericol calatoria

Studii de caz si statistici

Conform unui studiu recent, peste 70% din calatorii se confrunta cu situatii neprevazute care le afecteaza planurile initiale. In aceste cazuri, asigurarea storno poate fi o salvare financiara, evitand pierderile semnificative.

Un alt studiu a aratat ca peste 50% din persoanele care calatoresc achizitioneaza o asigurare storno pentru a se proteja impotriva riscurilor si a avea o siguranta in plus in timpul calatoriei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *