ADHD Ce Este

Descopera ce este ADHD, cauzele, simptomele, diagnosticul si tratamentul pentru aceasta tulburare neurobiologica comuna. Citeste mai jos!

Introducere

Tulburarea de deficit de atentie si hiperactivitate (ADHD) este o afectiune neurobiologica care afecteaza capacitatea unei persoane de a se concentra si de a controla impulsurile.

Cauze si simptome

Cauzele exacte ale ADHD-ului nu sunt pe deplin intelese, dar factori genetici, mediu si neurochimici par sa joace un rol important. Simptomele comune ale ADHD includ dificultati de concentrare, impulsivitate si hiperactivitate.

Diagnostic si tratament

Diagnosticul ADHD se face de obicei in copilarie si implica evaluarea simptomelor, istoricul medical si testele psihologice. Tratamentul poate include terapie comportamentala, consiliere familiala si medicamente.

Studii de caz

Un studiu realizat pe un grup de copii diagnosticati cu ADHD a aratat ca terapia comportamentala a dus la imbunatatiri semnificative in comportament si performanta academica.

Statistici

Conform unui raport recent, aproximativ 5% dintre copiii din intreaga lume sunt afectati de ADHD, iar prevalenta este in crestere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *