Ce înseamnă “sorbet”?

“sorbet” în DEX

  • SORBÉT, sorbete, s. n. (Rar) Băutură răcoritoare preparată din suc de fructe, zahăr și lichior sau apă. [Pl. și: sorbeturi] – Din fr. sorbet.
  • SORBET s.n. Specialitate de înghețată de origine franceză sau italiană, realizată din piure sau suc de fructe, dar și pe bază de vin sau șampanie; parfumată divers și adesea cu adaos de mering-spumă pentru a-i da consistență; din fr. sorbet, it. sorbetto; dacă se prepară doar dintr-un simplu sirop de fructe sau sirop de zahăr amestecat cu suc de fructe (de lămâie sau de portocale), înghețat și apoi dat prin mixer, capătă aspect de gheață granulată, colorată, numit în it. gramolata sau granita, fiind mai mult o băutură răcoritoare, decât o înghețată.
  • sorbét2, sorbéte, s.n. (reg.) sorbire.

“sorbet” în Dicționarul Culinar

  • Sorbet (sau sorbetto, sorbeto) este un desert congelat preparat din piureu de fructe alaturi de alte ingrediente. Sorbetul este servit in mod traditional intre antreuri si felul principal, pentru a curata gura. Sorbetul este o forma de inghetata care, spre deosebire de aceasta din urma, nu contine lapte. Poate contine insa alcool, ceea ce coboara punctul de congelare si duce la o textura mai moale.