LUMÂNÁRE,lumânări, s. f. 1. Obiect de luminat în formă de cilindru subțire, făcut din ceară sau din altă materie grasă solidificată, având la mijloc un fitil de material textil, care, aprins, arde cu flacără, producând lumină. ◊ Loc. adv. și adj. (Drept) ca lumânarea = foarte drept. La lumânare = la lumina lumânării. ◊ Expr. A căuta (pe cineva sau ceva) cu lumânarea = a căuta (pe cineva sau ceva) cu multă stăruință. A ține (cuiva) lumânarea = a veghea pe cineva în momentul morții (ținându-i lumânarea aprinsă). 2. (Înv.) Unitate de măsură convențională pentru intensitatea luminii, aproximativ egala cu o candelă. 3. Plantă erbacee cu flori gălbui, dispuse într-un spic lung (Verbascum phlomoides). – Lat. luminaria.
lumânare,lumânări s. f. minge șutată cu stângăcie, pe verticală, de un jucător de fotbal.
lumânáre s. f., g.-d. art. lumânắrii; pl. lumânắri
lumânare f. 1. materie ce s’aprinde, arde și luminează: lumânare de său, la aprinsul lumânărilor;2.Bot. lumânărică. [Lat. LUMINARIA].
LUMÂNÁRE ~ărif. Obiect de formă cilindrică, făcut din ceară sau parafină, având un fitil în interior, care, fiind aprins, produce lumină. ◊ (Drept) ca ~area ideal de drept. La ~ la lumina lumânării. 2) Plantă erbacee înaltă, cu flori de culoare galbenă-deschisă, dispuse într-un spic lung. /<lat. luminaria
lumânáre s. f., g.-d. art. lumânării; pl. lumânări
imtiti o nevoie acuta de intimitate, daca inainte erati in lumina reflectoarelor acest lucru nu va mai satisface emotional, tanjiti dupa o pauza, vreti ca toti sa va dea un ragaz de intimitate, doriti o pauza mai lunga pentru a va aduna si a va pune in ordine gadurile si sentimentele.
Daca luminarea este topita teama dumneavostra de necunoscut este din ce in ce mai mare, sfatul nostru este sa va luati inima in dinti si sa va asumati riscurile oricare ar fi acelea pentru ca nu se stie niciodata de unde va aparea rezolvarea.
Daca lumanarea este pe tort veti celebra o reusita , mare succes se intrevede in viitor