Ce înseamnă “leasing”?

“leasing” în DEX

  • LEASING [LÍZING] s. n. formă de închiriere de mașini și utilaje moderne, de mijloace de transport etc. de către întreprinderi, de la producători sau societăți specializate, pe o perioadă determinată. ♦ contract ~ = contract financiar prin care este prevăzut un import temporar, la expirarea căruia beneficiarul poate cumpăra bunurile mobile și imobile ce i-au fost închiriate de producător. (< engl. leasing)
  • LEASING s.n. Sistem de finanțare a investițiilor, constând din închirierea de materiale, mașini și utilaje moderne de la societăți specializate. [Pron. lí-zin. / < engl. leasing].
  • LEASING [lí:siŋ] (cuv. engl.) s. n. Operațiune economică și juridică prin care o parte, numită locator/finanțator, transmite dreptul de folosință asupra unui bun aflat în proprietatea sa unei alte părți, numită utilizator, la solicitarea acesteia și pentru o anumită perioadă de timp, contra unei sume periodice, numită rată de l. La sfârșitul perioadei prevăzute în contractul de l., locatorul/finanțatorul se obligă să respecte dreptul de opțiune al utilizatorului de a cumpăra bunul, de a prelungi contractul de l. sau de a înceta raporturile contractuale. Pot constitui obiect al unei operațiuni/contract de l. bunurile imobile și bunurile mobile de folosință îndelungată aflate în circuitul civil.

“leasing” în Dicționarul Auto

  • Concesionarea dreptului de folosinta a unui vehicul pentru efectuarea unei plati, conform conditiilor stipulate intr-un contract.

“leasing” în Dicționarul Contabil

  • forma de inchiriere a unor masini, utilaje, mijloace de transport si alte bunuri mobiliare sau imobiliare, practicata mai ales de societati financiare care le cumpara de la producatori si le inchiriaza apoi beneficiarilor, pe o perioada de timp determinata, contra unei chirii, acestia din urma avand posibilitatea achizitionarii la expirarea duratei contractului de leasing

“leasing” în Dicționarul Financiar-Bancar

  • forma de inchiriere a unor masini, utilaje, mijloace de transport si alte bunurimobiliare sau imobiliare, practicata mai ales de societati financiare care le cumpara de la producatori si le inchiriaza apoi beneficiarilor, pe o perioada de timp determinata, contra unei chirii, acestia din urma avand posibilitatea achizitionarii la expirarea duratei contractului de leasing.

“leasing” în Dicționarul Marketing

  • Introducerea unui produs intr-o linie de produse la cel mai mic pret al pietei. Vezi Product Line Stretching (intinderea in functie de linia de produse); Upward Stretching (intinderea progresiva); Two-Way Stretching (intinderea in doua directii).