Ce înseamnă “inflamatie”?

“inflamatie” în DEX

 • INFLAMÁȚIE, inflamații, s. f. Proces patologic datorat unui excitant chimic, fizic și mai ales microbian și manifestat prin durere, temperatură, înroșirea și umflarea locului bolnav; umflătură. [Var.: inflamațiune s. f.]. – Din fr. inflammation, lat. inflammatio.
 • INFLAMÁȚIE s. f. proces de umflare și înroșire a unui organ sau țesut bolnav, dureros la atingere; umflătură. (< fr. inflammation, lat. inflammatio)
 • INFLAMÁȚIE s.f. Umflare și înroșire a unui organ sau a unui țesut bolnav, care devine dureros la atingere; umflătură. [Gen. -iei, var. inflamațiune s.f. / cf. fr. inflammation, lat. inflammatio].

“inflamatie” în Dicționar Român - Englez

 • inflammation
  swell
  boil

“inflamatie” în Dicționarul Român - Francez

 • inflammation

“inflamatie” în Dicționarul Român - German

 • entzündung

Care este sinonimul cuvântului “inflamatie”?

 • INFLAMÁȚIE s. (MED.) 1. v. inflamare. 2. (concr.) congestie, iritație. (O ~ gravă a rănii.) 3. v. tu-mefiere. 4. v. tumefacție.

“inflamatie” în Dicționarul Medical

 • O inflamatie reprezinta o reactie localizata a unui tesut, consecutiva unei agresiuni. O inflamatie se manifesta prin patru semne principale: roseata, caldura, tumefactie, durere. Atunci cand tesutul sufera o agresiune, celule specializate, mastocitele, elibereaza histamina si serotonina, care stimuleaza vasodilatatia in partea afectata, ceea ce provoaca inrosire si incalzire. Capilarele, supraincarcate, lasa sa scape lichid, care se infiltreaza in tesuturi, antrenand aici o umflatura si cauzand o senzatie dureroasa provocata prin stimularea terminatiilor nervoase locale. Inflamatia este insotita, de obicei, de o acumulare de globule albe care contribuie la asanarea si la restaurarea tesuturilor deteriorate. Ea constituie o reactie de aparare a organismului impotriva agresiunilor. Atunci cand inflamatia este prea importanta pentru a regresa spontan, este combatuta cu corticosteroizi sau cu antiinflamatoare nesteroidiene.