Ce înseamnă “conexitate”?

“conexitate” în DEX

  • CONEXITÁTE, conexități, s. f. Conexiune. ♦ (Jur.) Raport între două sau mai multe pricini care au un obiect înrudit. – Din fr. connexité.
  • CONEXITÁTE s. f. 1. conexiune. 2. (jur.) legătură între două sau mai multe pricini care au un obiect înrudit. (< fr. connexité)
  • CONEXITÁTE s.f. (Rar) Conexiune. ♦ (Jur.) Raportul dintre două sau mai multe pricini care au un obiect înrudit. [Cf. fr. connexité].

Care este sinonimul cuvântului “conexitate”?

  • CONEXITÁTE s. v. conexiune, corelație, înlănțuire, legătură, raport, relație.

“conexitate” în Dicționarul Juridic

  • Legatura intre doua sau mai multe infractiuni ori dintre dintre doua sau mai multe cauze aflate inaintea unuia sau mai multor organe jurisdictionale. Potrivit legii penale, exista conexitate : a) cand doua sau mai multe infractiuni sunt savarsite prin acte diferite, de una sau mai multe persoane impreuna, in acelasi timp, si in acelasi loc; b) cand doua sau mai multe infractiuni sunt savarsite in timp sau in loc diferit, dupa o prealabila intelegere intre infractori; c) cand o infractiune este savarsita pentru a pregati, a inlesni sau ascunde comiterea altei infractiuni, ori este savarsita pentru a inlesni sau ascunde comiterea altei infractiuni, ori este savarsita pentru a inlesni sau asigura sustragerea de la raspundere penala a faptuitorului; d) cand intre doua sau mai multe infractiuni exista legatura si reunirea cauzelor se impune pentru o buna infaptuire a justitiei. In actiunile civile, conexitatea consta intr-o stransa legatura intre cauza si obiectul unor litigii. Modalitatea de reunire a cauzelor in cazurile de conexitate este reglementata de lege.