CONCÉDIU,concedii, s. n. Interval de timp determinat în care salariații sunt scutiți, în mod legal, de a veni la locul de muncă și a presta munca, primind pentru tot acest interval remunerația bănească cuvenită. Concediu de odihnă. Concediu medical. [Var.: (înv.) congédiu s. n.] – Cf. fr. congé.
CONCÉDIUs. n. interval de timp în care angajații sunt scutiți, în temeiul legii, de a presta muncă. (<concedia, după fr. congé)
concediu,concedii s. n. (intl.) perioadă de detenție.
concédiu [diu pron. dyu] s. n., art. concédiul; pl. concédii, art. concédiile (-di-i-)
concediu n. 1. permisiune de a se retrage sau de a lipsi: concediu de o lună;2. act prin care un chiriaș sau un proprietar declară încetarea șederii într’o casă.
CONCÉDIU,concedii, s. n. Interval de timp determinat în care salariații sunt scutiți, în mod legal, de a veni la locul de muncă și a presta munca, primind pentru tot acest interval remunerația bănească cuvenită. Concediu de odihnă. Concediu medical. [Var.: (înv.) congédiu s. n.] — Cf. fr. congé.
CONCÉDIU ~in. Perioadă de timp în care salariații sunt scutiți în mod legal de muncă, fiind remunerați în mod corespunzător. ~ de odihnă. ~ medical. [Sil. -ce-diu] /<fr. congé
concédiu s. n. [-diu pron. -dĩu], art. concédiul; pl. concédii, art. concédiile (sil. -di-i-)
vrei sa fugi de probleme, sa te odihnesti, ceea ce faci nu iti face prea mare placere, visezi la momente deosebite si experiente noi care eventual sa iti schimbe viata