CARAMÉL,carameluri, s. n. Produs de culoare brună-roșcată solubil în apă, obținut prin încălzirea și deshidratarea zahărului și folosit în cofetărie, la colorarea unor băuturi sau a unor alimente și la prepararea plăcilor fotografice. – Din it. caramel.
CARAMÉLs. n. zahăr ars, folosit în cofetărie și la colorarea unor băuturi, alimente. (< fr., sp. caramel)
CARAMÉLs.n. Zahăr ars, folosit la cofetărie și la colorarea unor băuturi sau alimente. [< fr. caramel, cf. sp. caramelo].
CARAMÉL s. n. Produs de culoare brună obținut prin încălzirea zahărului, folosit în cofetărie și la colorarea unor băuturi sau alimente. – Fr. caramel.
caramel n. bomboane mici din zahăr topit și ușor calcinat.
CARAMÉL,carameluri, s. n., adj. invar. 1. S. n. Produs de culoare brună-roșcată solubil în apă, obținut prin încălzirea și deshidratarea zahărului și folosit în cofetărie, la colorarea unor băuturi sau a unor alimente și la prepararea plăcilor fotografice. 2. Adj. invar. Care se referă la caramel (1). Cremă caramel. — Din fr. caramel, germ. Karamel.
CARAMÉLn. Produs obținut prin topirea zahărului și folosit în cofetărie, la colorarea unor băuturi sau alimente. /<fr. caramel