Ce înseamnă “carambola”?

“carambola” în DEX

  • CARAMBOLÁ vb. tr., intr. 1. (la biliard) a face carambolaj. 2. (fam.) a lovi, a ciocni. (< fr. caramboler)
  • CARAMBOLA s. Fructul unui arbore exotic, originar din Asia de sud-est (Averrhoa carambola), de culoare galben-verzuie, de 7-12 cm lungime, caracterizat prin cinci nervuri longitudinale adânci, astfel că tăiat transversal se obțin felii de forma unor stele (engl. starfruit), cu miezul gălbui și cu puține semințe, având gust acrișor și aromă de iasomie; se consumă natur, în salate și cocteiluri de fructe, feliile fiind utilizate și ca elemente de decor.

“carambola” în Dicționarul Culinar

  • Carambola este un fruct recent adus pe pietele europene. Feliile sale au forma de stea. Coaja subtire este comestibila, translucida, de culoare galbena. Miezul este translucid, crocant, zemos si acrisor. In functie de varietate, carambola este mancata dulce sau acrisoara. Poate fi mancat crud sau gatit. Fructul este foarte bogat in vitamina C.