Ce înseamnă “atm”?

“atm” în Dicționarul German - Român

 • atm (atmosfera fizica=1,o3323 kgf
  cm patrat=

“atm” în Dicționarul de Abrevieri

 • Adobe Type Manager
 • Asynchronous Transfer Mode
 • Automated Teller Machine

“atm” în Dicționarul Financiar-Bancar

 • desemneaza automatele bancare utilizate de catre banci pentru a oferi diverse servicii clientilor acestora - eliberare numerar si tranzactii bancare electronice : interogare sold, plata facturilor de telefonie mobila si fixa, plata serviciilor furnizate de Romtelecom (BRD, BCR, Banc Post), plata abonamentului Tv Cablu Astral Telecom ( Banca Transilvania), plata prin ATM-uri a taxelor si impozitelor datorate administratiei publice, transferuri din contul de card in contul curent sau transferuri din contul de card in contul de card virtual pentru efectuarea de cumparaturi pe Internet. ATM-urile permit clientilor eliberarea de numerar in conditii de operativitate maxima, permanent, si cu posibilitatea eliberarii si in alte locuri decat sediul bancii. Eliberarea numerarului se realizeaza automat prin introducerea unui card si a codului personal de identificare-PIN, in limitele disponibilului in cont, sau in cazul cardurilor de credit, cardurilor de debit cu facilitati de overdraft- in limita unui plafon stabilit de catre fiecare banca in parte. Pentru clientii care sunt posesori ai unor carduri emise de o alta banca decat cea al carui bancomat este utilizat pentru retragere de numerar, se va percepe un comision suplimentar, sumele puse la dispozitia clientilor fiind ulterior recuperate prin relatiile de corespondent dintre banci.

“atm” în Dicționarul Juridic

 • Desemneaza automatele bancare utilizate de catre banci pentru a oferi diverse servicii clientilor acestora - eliberare numerar si tranzactii bancare electronice : interogare sold, plata facturilor de telefonie mobila si fixa, plata serviciilor furnizate de Romtelecom (BRD, BCR, Banc Post), plata abonamentului Tv Cablu Astral Telecom ( Banca Transilvania), plata prin ATM-uri a taxelor si impozitelor datorate administratiei publice, transferuri din contul de card in contul curent sau transferuri din contul de card in contul de card virtual pentru efectuarea de cumparaturi pe Internet. ATM-urile permit clientilor eliberarea de numerar in conditii de operativitate maxima, permanent, si cu posibilitatea eliberarii si in alte locuri decat sediul bancii.
  Eliberarea numerarului se realizeaza automat prin introducerea unui card si a codului personal de identificare-PIN, in limitele disponibilului in cont, sau in cazul cardurilor de credit, cardurilor de debit cu facilitati de overdraft- in limita unui plafon stabilit de catre fiecare banca in parte. Pentru clientii care sunt posesori ai unor carduri emise de o alta banca decat cea al carui bancomat este utilizat pentru retragere de numerar, se va percepe un comision suplimentar, sumele puse la dispozitia clientilor fiind ulterior recuperate prin relatiile de corespondent dintre banci.
 • Desemneaza automatele bancare utilizate de catre banci pentru a oferi diverse servicii clientilor acestora - eliberare numerar si tranzactii bancare electronice: interogare sold, plata facturilor de telefonie mobila si fixa, plata serviciilor furnizate de Romtelecom (BRD, BCR, Banc Post) , plata abonamentului Tv Cablu Astral Telecom (Banca Transilvania), plata prin ATM-uri a taxelor si impozitelor datorate administratiei publice, transferuri din contul de card in contul curent sau transferuri din contul de card in contul de card virtual pentru efectuarea de cumparaturi pe Internet. ATM-urile permit clientilor eliberarea de numerar in conditii de operativitate maxima, permanent, si cu posibilitatea eliberarii si in alte locuri decat sediul bancii. Eliberarea numerarului se realizeaza automat prin introducerea unui card si a codului personal de identificare - PIN, in limitele disponibilului in cont, sau in cazul cardurilor de credit, cardurilor de debit cu facilitati de overdraft - in limita unui plafon stabilit de catre fiecare banca in parte. Pentru clientii care sunt posesori ai unor carduri emise de o alta banca decat cea al carui bancomat este utilizat pentru retragere de numerar, se va percepe un comision suplimentar, sumele puse la dispozitia clientilor fiind ulterior recuperate prin relatiile de corespondenta dintre banci.