Ce înseamnă “anșoa”?

“anșoa” în DEX

  • ANȘOÁ s. n. 1. Pește mic care trăiește în Marea Mediterană și în Oceanul Atlantic. 2. Pastă preparată din carnea acestui pește, care se servește ca aperitiv. – Din fr. anchois.
  • ANȘOA s.n. 1. Pești mici, cu bogat conținut de grăsime, din familia heringilor (hamsie, șprot) sau a sardelelor, filetați, conservați mai întâi în saramură, apoi în ulei. Se utilizează ca atare, drept garnitură pentru canapele, pizza etc., ca ingredient în diverse salate sau sub formă de pastă sau unt de anșoa pentru uns tartine sau sandviciuri; fr. anchois; engl. anchovy; germ. Anchovis. 2. Pastă picantă preparată din pește astfel conservat.
  • ANȘOÁ s. m. 1. pește mic în Marea Mediterană și în Oceanul Atlantic. 2. pastă preparată din carnea acestui pește, ca aperitiv. (< fr. anchois)

“anșoa” în Dicționarul Culinar

  • 1.Pesti mici, cu bogat continut de grasime, din familia heringilor (hamsie, sprot) sau a sardelelor, filetati, conservati mai intai in saramura, apoi in ulei. Se utilizeaza ca atare, drept garnitura pentru canapele, pizza etc., ca ingredient in diverse salate sau sub forma de pasta sau unt de ansoa pentru uns tartine sau sandviciuri; 2.Pasta picanta preparata din peste astfel conservat.