Ce înseamnă “active”?

“active” în Dicționar Român - Englez

  • assets

“active” în Dicționarul Englez - Român

  • activ

“active” în Dicționarul Francez - Român

  • activa

“active” în Dicționarul Financiar-Bancar

  • sunt o parte a bilantului contabil, care cuprinde elemente patrimoniale de activ, grupate dupa criteriul lichiditatii in : active imobilizate, active circulante, conturi de regularizari si asimilate si prime privind rambursarea obligatiunilor. Pe de alta parte, activele exprima totalitatea mijloacelor economice exprimate valoric - a bunurilor si creantelor (drepturi de incasare) de care dispune o unitate patrimoniala la un moment dat. In cazul unei banci activele sunt formate din totalitatea plasamentelor acesteia in credite, in titluri de stat, in obligatiuni, pe piata interbancara, pe piata de capital, pe piata bursiera etc., la care se adauga cladiri, terenuri, echipamente si alte imobilizari (participari/ actiuni detinute la alte societati).

“active” în Dicționarul Juridic

  • Totalitatea bunurilor si creantelor (drepturi de incasare) apartinand subiectului economic; in cazul unei banci activele sunt formate din totalitatea plasamentelor acesteia in credite, in titluri de stat, in obligatiuni, pe piata interbancara, pe piata de capital, pe piata bursiera etc., la care se adauga cladiri, terenuri, echipamente si alte imobilizari (participari/ actiuni detinute la alte societati).
  • (Assets)
    (1) Totalitatea bunurilor avand valoare comerciala detinute de catre o companie, institutie sau persoana fizica. Activele pot fi tangibile, cum ar fi stocurile, utilajele, cladirile si terenurile, sau intangibile, cum ar fi brevetele si marcile. (2) Partea stanga a bilantului in care sunt inscrise activele. (3) in cazul fondurilor de investitii, instrumentele financiare care alcatuiesc portofoliul se mai numesc si active financiare (bani, actiuni, obligatiuni s.a.)
  • Sunt o parte a bilantului contabil, care cuprinde elemente patrimoniale de activ, grupate dupa criteriul lichiditatii in : active imobilizate, active circulante, conturi de regularizari si asimilate si prime privind rambursarea obligatiunilor. Pe de alta parte, activele exprima totalitatea mijloacelor economice exprimate valoric - a bunurilor si creantelor (drepturi de incasare) de care dispune o unitate patrimoniala la un moment dat. In cazul unei banci activele sunt formate din totalitatea plasamentelor acesteia in credite, in titluri de stat, in obligatiuni, pe piata interbancara, pe piata de capital, pe piata bursiera etc., la care se adauga cladiri, terenuri, echipamente si alte imobilizari (participari/ actiuni detinute la alte societati).