Ce înseamnă “aaron”?

“aaron” în DEX

  • AARON (în „Vechiul Testament”), fratele mai mare a lui Moise. Lui. A. și urmașilor săi le-a fost încredințată preoția în Iudeea.
  • AARON, Florian (1805-1887, n. sat Rod, jud. Sibiu), istoric și publicist român. Prof. la Școala Centrală din Craiova, la Colegiul Sf. Sava și apoi la Universitatea din București. Propagator al ideilor Școlii Ardelene în Țara Românească. Participant la Revoluția de la 1848. Subliniază, printre primii, necesitatea cunoașterii istoriei naționale („Idee repede de istoria Prințipatului Țării Românești”). A întemeiat, împreună cu Georg Hill, primul cotidian din țară („România”, 1837).
  • AARON, Petru Pavel (1709-1764, n. Bistra, jud. Maramureș), cleric și cărturar român; episcop unit al Transilvaniei (1752-1764). A organizat școlile din Blaj. A sprijinit restaurarea și ridicarea unor biserici și mănăstiri, înființarea unei tipografii.

“aaron” în Dicționarul Religios Ortodox

  • Primul arhiereu instituit si sfintit prin ungerea cu mir, dupa porunca lui Dumnezeu(Ies.28,1). Sfantul Apostol Pavel pune in comparatie preotia lui Hristos- dupa randuiala lui Melchisedec- care este mantuitoare si vesnica, cu preotia- dupa randuiala lui Aaron, temporala care nu putea desavarsi pe nimeni ( Evr. 7,11-18, 21-28).