Ce înseamnă “VALOARE ADAUGATA”?

“VALOARE ADAUGATA” în Dicționar Român - Englez

  • added value
  • value added

“VALOARE ADAUGATA” în Dicționarul Contabil

  • diferenta dintre valoarea bunurilor pe care le vinde o sicietate si valoarea celor pe care ar trebui sa le cumpere pentru a putea produce

“VALOARE ADAUGATA” în Dicționarul Financiar-Bancar

  • indicator care reflecta aportul valoric adus de o intreprindere prin activitatile sale asupra bunurilor cumparate. Valoarea adaugata reprezinta valoarea a tot ceea ce a creat si adaugat fazelor anterioare activitatea intreprinderii, concretizata in cresterea de valoare rezultate din utilizarea factorilor de productie peste valoarea consumurilor provenite de la terti, sau valoarea remunerarii tuturor participantilor directi sau indirecti la ctivitatea acesteia.

“VALOARE ADAUGATA” în Dicționarul Juridic

  • Indicator care reflecta aportul valoric adus de o intreprindere prin activitatile sale asupra bunurilor cumparate. Valoarea adaugata reprezinta valoarea a tot ceea ce a creat si adaugat fazelor anterioare activitatea intreprinderii, concretizata in cresterea de valoare rezultate din utilizarea factorilor de productie peste valoarea consumurilor provenite de la terti, sau valoarea remunerarii tuturor participantilor directi sau indirecti la activitatea acesteia.