PROFITERÓL,profiteroluri, s. n. Prăjitură cu cremă, cu înghețată și cu frișcă. – Din fr. profiterole.
PROFITEROL,profiteroluri, s.n. Preparat de patiserie din aluat opărit, cu aspect de gogoașă mai mare sau mai mică, umplută ulterior cu o compoziție sărată sau (cel mai adesea) dulce (cremă de patiserie, frișcă, înghețată); prin ext. înghețata servită în profiteroluri.
PROFITERÓLs.n. Prăjitură cu cremă, frișcă și înghețată. [< fr. profiterole].
PROFITERÓLs. n. prăjitură cu cremă, înghețată și frișcă. (< fr. profiterole)
PROFITERÓL (‹ fr.) s. n. Prăjitură făcută din mici gogoși umplute cu cremă de vanilie sau pișcoturi la care se adaugă diverse sortimente de înghețată, frișcă, sos de ciocolată etc.
Preparat de patiserie din aluat oparit, cu aspect de gogoasa mai mare sau mai mica, umpluta ulterior cu o compozitie sarata sau (cel mai adesea) dulce (crema de patiserie, frisca, inghetata).