Ce înseamnă “Franchising”?

“Franchising” în DEX

  • FRANCHISING [fréntʃaiziŋ] (cuv. engl.) s. n. Procedură comercială prin care este acordată licența de distribuire a unor produse (servicii) de către o societate (franchisor) unei alte firme (franchisat) în schimbul unui comision, fixat, de regulă, în funcție de cifra de afaceri și cedat de firma care a primit licența.

“Franchising” în Dicționarul Financiar-Bancar

  • tehnica de comercializare prin care o firma consacrata numita franchisor, cedeaza dreptul sau de a comercializa produse sau servicii sub marca sa unei alte firme numita francihisee, pentru o anumita perioasa de timp si intr-un loc bine stabilit, in schimbul careia franchisor-ul primeste o suma initiala de bani si o redeventa petiodica variabila in functie de cifra de afaceri.

“Franchising” în Dicționarul Marketing

  • Aranjament in care furnizorul da dreptul unui dealer sa vanda un produs, in schimbul unui comision din vanzarile totale; in mod normal, furnizorul pune la dispozitie spatiu si echipament, asistenta manageriala si asistenta de marketing francizei, care este de acord sa opereze in acord cu regulile generale ale furnizorului.