Ce înseamnă “Extract”?

“Extract” în DEX

  • EXTRÁCT, extracte, s. n. 1. (Ieșit din uz) Copie a unui act, scoasă dintr-un registru (de stare civilă). 2. Substanță sau amestec de substanțe chimice preparat prin concentrarea până la un anumit grad a produselor extrase din diferite materii vegetale sau animale, proaspete sau uscate. – Din lat. extractus, germ. Extrakt.
  • EXTRÁCT s. n. 1. preparat, substanță chimică extrasă din plante, din organisme, organe etc. 2. parte dintr-un înscris; extras (4). (< germ. Extrakt, lat. extractum)
  • EXTRACT, extracte, s.n. (În gastronomie) Preparat concentrat, cu aspect siropos sau în stare solidă (pulbere, făină, granule), extras din materii vegetale sau animale prin evaporarea parțială sau totală a lichidului dintr-o fiertură. În gastronomie se utilizează extracte lichide (sosuri concentrate) sau solide (concentrate de carne), pentru a da gust și consistență preparatelor (supe, sosuri).

“Extract” în Dicționar Român - Englez

  • extract

“Extract” în Dicționarul Englez - Român

  • epuiza (a)
  • extract
  • extrage (a)

“Extract” în Dicționarul Englez - Român (tehnic)

  • a extrage, a scoate, a epuiza

“Extract” în Dicționarul Român - Francez

  • extrait

“Extract” în Dicționarul Român - German

  • extrakt

“Extract” în Dicționarul Culinar

  • Preparat concentrat, cu aspect siropos sau in stare solida (pulbere, faina, granule), extras din materii vegetale sau animale prin evaporarea partiala sau totala a lichidului dintr-o fiertura. In gastronomie se utilizeaza extracte lichide (sosuri concentrate) sau solide (concentrate de carne), pentru a da gust si consistenta preparatelor (supe, sosuri).