DISTRIBUITÓR, -OÁRE,distribuitori, -oare, subst. 1. S. m. și f. Persoană care distribuie ceva, calificată să distribuie ceva. 2. S. n. Aparat, piesă, dispozitiv sau mașină care asigură distribuirea rațională a unui material, a combustibilului etc. [Pr.: -bu-i-] – Distribui + suf. -tor. Cf. fr. distributeur.
DISTRIBUITÓR, -OÁRE I. s. m. f. cel care distribuie (mărfuri, alimente, materiale etc.). II. s. n. aparat, dispozitiv aplicat la o mașină pentru a asigura distribuirea forței motrice, împrăștierea uniformă a unor semințe etc. (după fr. distributeur)
DISTRIBUITÓRs.n. Aparat aplicat la o mașină pentru a asigura distribuirea forței motrice, împrăștierea uniformă a unor semințe, a unor chimicale etc. [Cf. fr. distributeur].
DISTRIBUITÓR, -OÁREs.m. și f. Persoană care distribuie (mărfuri, alimente, materiale etc.). [< distribui + -tor].
distribuitor,distribuitori s. m. (deț.) homosexual activ.
DISTRIBUITÓR, -OÁRE (‹ fr.) s. m. și f., s. n. 1. S. m. și f. Persoană care distribuie. ♦ (EC.) Persoană fizică sau juridică ce asigură distribuirea unor produse sau a unor servicii contra cost. 2. S. n. (TEHN.) Piesă, mecanism etc. cu ajutorul căruia se face distribuirea agentului motor într-o mașină de forță, a apei în centralele hidroelectrice etc. 3. S. n. (TELEC.) Mecanism al instalațiilor de telegrafie și de telemăsură folosit pentru transmiterea semnalelor care aparțin unuia sau mai multor mesaje, în intervale de timp succesive, pe aceeași linie de transmisiune.
* distribuitór, -oáre adj. și s. Care distribuĭe. S.n., pl. -oare. Aparat care sevește la distribuit ceva: distribuitor de abur.
distribuitór1 (persoană) (-bu-i-) s. m., pl. distribuitóri
distribuitór2 (instrument) (-bu-i-) s. n., pl. distribuitoáre
distribuitor m. cel ce distribue.
DISTRIBUITÓR1 ~oáren. Instalație sau aparat pentru distribuirea automată (de materiale, energie electrică, a mesajelor telegrafice etc.); repartizor. [Sil. -bu-i-] /a distribui + suf. ~tor
DISTRIBUITÓR2 ~oáre (~óri, ~oáre)m. și f. Persoană care distribuie. /a distribui + suf. ~tor
distribuitór (persoană) s. m. (sil. -bu-i-), pl. distribuitóri
distribuitór (instrument) s. n. (sil. -bu-i-), pl. distribuitoáre
Canale mediatice, diferite de cele traditionale, care sunt potrivite pentru a servi scopurilor promotionale; exemple de canale mediatice alternative mai noi sunt cataloagele video si audiotextele. Vezi Video Catalog, Audiotext.