Ce înseamnă “CASH-FLOW”?

“CASH-FLOW” în DEX

  • CASH-FLOW (engl. „mișcarea banilor”) [kæʃ fləu] Noțiune folosită în analiza tezaurului, semnificînd diferența dintre fluxul de lichidități intrat (încasările) și fluxul de lichidități ieșit (decontările) din tezaur. Reprezintă o marjă de autofinanțare obținută prin calcularea diferenței dintre totalul precedent și impozite și alte obligațiuni financiare.

“CASH-FLOW” în Dicționarul Contabil

  • reprezinta incasarile si platile efectuate in numerar pe o perioada definita de timp acestea fiind legate de un proiect specific (bilant, contract,credit) - sinonim cu fluxul de trezorerie

“CASH-FLOW” în Dicționarul Financiar-Bancar

  • desemneaza fluxul de numerar ce va rezulta dintr-o investitie (profiturile). Pentru ca o investitie sa fie profitabila, trebuie ca suma cash-flow-urilor actualizate se depaseasca cheltuielile facute cu investitia respectiva. Cash-flourile actualizate se obtin inmultind val Cash-flow-rilor anuale cu factorul de actualizare corespunzator(1/(1+a)n). a-factor de actualizare; n-nr de ani. Raportul dintre Cash-flow-urile actualizate si investitia poarta numele de INDICE DE PROFITABILITATE, in timp ce diferenta lor poarta numele de VALOARE ACTUALIZATA NETA (VAN).