Ce înseamnă “Beaujolais”?

“Beaujolais” în DEX

  • beaujolais (vin) (fr.) [pron. bojolé] (beau-jo-lais) s. n., art. beaujolais-ul
  • Beaujolais (nume de loc) (fr.) [pron. bojolé] (Beau-jo-lais) s. propriu n.
  • BEAUJOLAIS s. n. Vin roșu sec din estul Franței, care este consumat de obicei la câteva luni după ce a fost produs. [Pr.: bojolé] — Din n. pr. Beaujolais.

“Beaujolais” în Dicționarul Culinar

  • Vin rosu, usor si sec, produs intr-o regiune muntoasa din regiunea Burgundia, Franta.
    Beaujolais Nouveau este vinul nou, imbuteliat imediat dupa fermentatie, fara a fi lasat sa imbatraneasca. Este foarte usor si are gust fructat; trebuie baut in cel mult 2-3 luni de la imbuteliere.