Ce înseamnă “BON DE TEZAUR”?

“BON DE TEZAUR” în Dicționar Român - Englez

  • exchequer bond
  • treasury bill
  • treasury certificate

“BON DE TEZAUR” în Dicționarul Financiar-Bancar

  • titlu de credit emis de stat in vederea atragerii unor resurse suplimentare pe termen scurt(pana la 1 an) necesare unor cheltuieli bugetare ce nu suporta intarziere. Statul se imprumuta, dobandind calitatea de debitor fata de persoanele fizice si juridice care cumprara bonurile de tezaur. Aceste instrumente financiare sunt purtatoare de dobanda, sunt transmisibile si pot fi scontate.

“BON DE TEZAUR” în Dicționarul Juridic

  • Titlu de credit emis de stat in vederea atragerii unor resurse suplimentare pe termen scurt(pana la 1 an) necesare unor cheltuieli bugetare ce nu suporta intarziere. Statul se imprumuta, dobandind calitatea de debitor fata de persoanele fizice si juridice care cumprara bonurile de tezaur. Aceste instrumente financiare sunt purtatoare de dobanda, sunt transmisibile si pot fi scontate.
  • Obligatie emisa de stat pentru sumele imprumutate pe termen scurt (de la cetateni sau banci) si pentru care statul plateste dobanda. Denumire generica data titlurilor de stat, adica instrumentelor financiare emise de autoritatea fiscala, pentru finantarea temporara a deficitului bugetar.
    In Romania, cele mai utilizate titluri de stat sunt certificatul de trezorerie (cu scadenta la trei luni) si certificatul de depozit (cu scadenta mai mare, de regula un an).
    Sinonim - bon de trezorerie