Ce înseamnă “Audit”?

“Audit” în DEX

  • AUDÍT s.n. Funcție de control și de revizie contabilă a unei firme; proces prin care persoane competente, independente colectează și evaluează probe pentru a-și forma o opinie asupra gradului de corespondență între cele observate și anumite criterii prestabilite. (cf. fr. audit)
  • *áudit (a-u-) s. n.
  • ÁUDIT s. n. Examinare profesională a unor informații cu scopul de a exprima o opinie responsabilă și independentă în raport cu un anumit standard. Audit finan­ciar. [Pr.: a-u-] — Din engl., fr. audit.

“Audit” în Dicționarul Englez - Român

  • evizui (a)

“Audit” în Dicționarul Contabil

  • 1. funcție de control și de revizie contabilă a unei firme. 2. proces prin care persoane competente, independente colectează și evaluează probe pentru a-și forma o opinie asupra gradului de corespondență între cele observate și anumite criterii prestabilite

“Audit” în Dicționarul de Abrevieri

  • Automated Data input Terminal

“Audit” în Dicționarul Financiar-Bancar

  • ansamblul operatiilor de examinare profesionala a conturilor anuale, situatiilor si raportarilor contabile ale unei intreprinderi de catre un auditor. Acesta intocmeste un raport de audit in care isi exprima opinia in legatura cu informatiile contabile ale firmei auditate. Raportul certifica daca raportarile contabile examinate reflecta in mod real situatia financiara a companiei. Prin aceasta operatiune se acorda un plus de credibilitate informatiilor contabile ale firmei auditate, informatii ce sunt utilizate de catre terti. Auditul intern este realizat de un departament din interiorul companiei; auditul extern este realizat de un auditor independent.

“Audit” în Dicționarul Juridic

  • (Audit)
    Operatiunea de examinare profesionista a documentelor financiare ale unei companii cu scopul de a stabili daca inregistrarile si rapoartele ei sunt valide si daca informatiile au fost inregistrate in contabilitate si prezentate in rapoartele financiare in mod legal si corect. Un audit independent este realizat de catre un contabil autorizat (Certified Public Accountant) care intocmeste apoi un raport de audit cu privire la corectitudinea, legalitatea, consecventa si conformitatea cu principiile de contabilitate general acceptate.