LICHIDITÁTEs. f. 1. însușirea de a fi lichid (II, 1). 2. situație financiară a unei unități economice care dispune de fonduri în casă sau în bancă, putând să facă plățile în termen. ◊ capacitatea unei unități economice de a transforma mijloacele materiale sau creanțele de care dispune în mijloace lichide de plată. ◊ (pl.) bani lichizi (II, 1). (< fr. liquidité, lat. liquiditas)
LICHIDITÁTE s. f. 1. Însușirea de a fi lichid (1). 2. (Fin.) Totalitatea banilor de care dispune o întreprindere, un patron etc. pentru a face plățile în termen. – Din fr. liquidité.
LICHIDITÁTEs.f. Calitatea, starea a ceea ce este lichid (1). ♦ Situație financiară a unei întreprinderi care dispune de fonduri în casă sau în bancă, putând să facă plățile în termen. [Cf. fr. liquidité].
*lichiditáte f. (lat. liquiditas, -átis, limpiditate, seninătate). Calitatea de a fi lichid.
*lichiditáte s. f., g.-d. art. lichiditắții; (bani) pl. lichiditắți
LICHIDITÁTEf. fin. Totalitate a sumelor de care dispune o întreprindere pentru a face plățile în termen. /<fr. liquidité
capacitatea unei intreprinderi de a face fata obligatiilor sale de plata pe termen scurt, prin transformarea unor active circulante in disponibilitati banesti care sa permita efectuarea platilor ce devin exigibile. In practica se calculeaza mai multi indicatori care sa ofere informatii cu privire la lichiditatea unei societati, si anume : rata lichiditatii generale, rata lichoditatii imediate ,rata lichiditatii relative, rata lichiditatii trezoreriei. Acesti indicatori difera prin elementele care se au in vedere la calcularea lor.