Ce înseamnă “leucoree”?

“leucoree” în DEX

  • LEUCORÉE s. f. denumire generică pentru orice scurgere vaginală. (< fr. leucorrhée)
  • LEUCORÉE s. f. Scurgere vaginală de lichid albicios, mucos, uneori purulent; poală albă. [Pr.: le-u-co-re-e] – Din fr. leucorrhée.
  • LEUCORÉE s.f. Boală manifestată printr-o scurgere albă purulentă, produsă de aparatul genital femeiesc. [Pron. -re-e. / < fr. leucorrhée, cf. gr. leukos – alb, rhein – a curge].

“leucoree” în Dicționar Român - Englez

  • leucorrhoea#med.
    whites

Care este sinonimul cuvântului “leucoree”?

  • LEUCORÉE s. (MED.) (pop.) poală albă, (reg.) scursoare, (prin Transilv. și Munt.) scurgere, (înv.) scursură.

“leucoree” în Dicționarul Medical

  • Reprezinta o scurgere vaginala nesangeranda. Leucoreele, cunoscute sub denumirea de pierderi albe, sau de pierderi vaginale, se manifesta printr-o crestere exagerata a secretiilor genitale normale. Ele sunt mai mult sau mai putin abundente, fluide sau groase, albe sau colorate, uneori cu miros dezagreabil. Ele sunt insotite adesea de o iritatie locala, de arsuri, de mancarimi si de dureri in timpul raporturilor sexuale. De cele mai multe ori sunt de natura infectioasa: infectia vulvei, a vaginului, a colului uterin, a uterului, a trompelor lui Fallopio. Tratamentul antibiotic, care difera dupa agentul infectios, trebuie sa fie suficient de indelungat, uneori repetat. Examinarea si tratamentul simultan al partenerului sexual sunt obligatorii. Leucoreele sunt sensibile la tratament, dar ele recidiveaza frecvent. Prost ingrijite, ele pot fi responsabile de o sterilitate si predispun la cancerul colului uterin.