FILIÁLĂ,filiale, s. f. Instituție, întreprindere, asociație, organizație condusă și controlată de o unitate centrală. [Pr.: -li-a-] – Din fr. filiale.
FILIÁLĂs. f. 1. secție a unei instituții, întreprinderi, societăți comerciale etc. recunoscută ca persoană juridică, care exercită anumite funcții date de instituția centrală pentru un teritoriu, pentru o anumită țară etc. 2. organizație dependentă de o organizație superioară și controlată de aceasta. (< fr. filiale)
FILIÁLĂs.f.1. Secție a unei instituții, a unei întreprinderi etc. recunoscută ca persoană juridică, care exercită anumite funcții date de instituția centrală pentru un teritoriu, pentru o anumită țară etc. 2. Organizație dependentă de o organizație superioară și controlată de aceasta. [Pron. -li-a-. / < fr. filiale, it. filiale].
filiálă(-li-a-) s. f., g.-d. art. filiálei; pl. filiále
filială f. sucursală.
FILIÁLĂ ~ef. Unitate aflată în subordinea unei instituții centrale care îndeplinește funcțiile într-un sector sau într-o regiune limitată. [Sil. -li-a-] /<fr. filiale
filiálă s. f. (sil. -li-a-), g.-d. art. filiálei; pl. filiále
subdiviziune cu personalitate juridica, in care o persoana sau un grup de persoane care actioneaza impreuna detine 50% sau mai mult din actiunile cu drept de vot sau o perticipare semnificativa care permite acestora sa exercite controlul efectiv asupra conducerii sau politicii filialei.