Ce înseamnă “agenție”?

“agenție” în DEX

  • AGENȚÍE, agenții, s. f. 1. Reprezentanță, filială sau sucursală a unei întreprinderi sau instituții situate în alt punct decât acela în care se află sediul principal. 2. (În sintagma) Agenție telegrafică (sau de presă) = instituție care culege informații din toate domeniile de activitate, furnizându-le presei sau televiziunii. 3. Reprezentanță diplomatică; misiune condusă de un agent diplomatic. ◊ Agenție economică = reprezentanță a unei țări într-o țară străină, care efectuează operații economice internaționale. 4. (În sintagma) Agenție de bilete = birou unde se vând cu anticipație bilete pentru spectacole, concerte etc. Agenție de voiaj = birou unde se vând cu anticipație bilete de călătorie (pentru distanțe mai lungi). [Var.: (înv.) aghențíe s. f.] – Din it. agenzia.
  • AGENȚÍE s. f. reprezentanță a unei instituții sau întreprinderi. ♦ ~ telegrafică (sau de presă) = instituție specializată care primește și transmite presei știri și informații; ~ de bilete = birou unde se vând bilete pentru spectacole, concerte etc.; ~ de voiaj = birou unde se vând cu anticipație biletele de călătorie. (< it. agenzia)
  • AGENȚÍE s.f. Birou care reprezintă interesele unei instituții, încheind anumite acte în numele ei. V. filială, sucursală. ◊ Agenție telegrafică (sau de presă) = instituție care primește și transmite presei știri și informații; agenție de bilete = birou unde se vând bilete pentru spectacole, concerte etc. [Gen. -iei, var. aghenție s.f. / < it. agenzia, cf. germ. Agentie].

“agenție” în Dicționar Român - Englez

  • agency

“agenție” în Dicționarul Român - German

  • agentu

Care este sinonimul cuvântului “agenție”?

  • AGENȚÍE s. 1. agentură, filială, reprezentanță, sucursală. (Inaugurarea unei ~.) 2. oficiu. (O ~ de turism.)

Ce înseamnă când visezi “agenție”?

  • (de stiri) noutati importante la scara nationala sau internationala; element de context ce vizeaza o intreaga colectivitate (oras, tara, conmtinent); (matrimoniala) teama de singuratate apasatoare, frica de a fi parasit, nevoie de afectiune; ingrijorare, suferinta pe plan sentimental; speranta de ati gasi jumatatea; dorinta de a forma un cuplu cu orice pret; (de publicitate) dorinta de a deveni cunoscut, de a ti se recunoaste calitatile, chiar daca va trebui sa te lauzi si sati exagerezi meritele in fata celor de care depinde soarta ta; (de turism, de voiaj) dorinta de a deveni independent, de a fi pe propriile picioare din toate punctele de vedere; posibila calatorie indepartata; dorinta de evadare din banalul cotidia

“agenție” în Dicționarul Juridic

  • Reprezentanta, filiala sau sucursala a unei institutii sau intreprinderi (spre exemplu agentie de voiaj).