Ce înseamnă “Scortisoara”?

“Scortisoara” în DEX

  • SCORȚIȘOÁRĂ s. f. 1. Scoarța aromatică, de culoare roșcată-cenușie, a scorțișorului, folosită drept condiment și în medicină. 2. (Reg.) Vopsea roșie (obținută din lemnul unui arbore exotic). – Scoarță + suf. -ișoară.
  • SCORȚIȘOARĂ s.f. Scoarța aromatică a unor arbori exotici veșnic verzi (Cinnanomum zeylanicum și Cinnamomum cassia), comercializată uscată sub formă de batoane de aproximativ 10 cm lungime, sub formă de bucățele sau gata măcinată, de culoare maronie-roșcată. Se utilizează în bucătăria occidentală mai ales pentru aromatizarea produselor de cofetărie, dar în țările orientale și la condimentarea preparatelor culinare (carne, pui, pește), în special în amestecuri tradiționale.
  • scorțișoáră s. f., g.-d. art. scorțișoárei

“Scortisoara” în Dicționar Român - Englez

  • cinnamon
  • cinnamon(e)

“Scortisoara” în Dicționarul Român - Francez

  • canuelle

“Scortisoara” în Dicționarul Român - German

  • zimt

“Scortisoara” în Dicționarul Culinar

  • Scoarta aromatica a unor arbori exotici vesnic verzi, comercializata uscata sub forma de batoane de aproximativ 10 cm lungime, sub forma de bucatele sau gata macinata, de culoare maronie-roscata. Se utilizeaza in bucataria occidentala mai ales pentru aromatizarea produselor de cofetarie, dar in tarile orientale si la condimentarea preparatelor culinare (carne, pui, peste), in special in amestecuri traditionale.