Ce înseamnă “Rasol”?

“Rasol” în DEX

  • RASÓL, rasoluri, s. n. 1. Sortiment de carne de bovine sau de porcine care se obține din regiunea gambei. 2. Fel de mâncare preparat din rasol de vită sau din pește, prin fierbere în apă sărată (cu diferite ingrediente). ◊ Expr. (Fam.) A da rasol = a face un lucru în grabă, superficial, de mântuială. [Pl. și: (pop.) rasoale] – Din bg. raszol, scr. rasola, rus. rassol.
  • rasól (rasóluri), s. n.1. Un anumit tip de carne, carne fiartă. – 2. Fel de mîncare de carne, de pește sau de legume fierte. – 3. Mîncare prost gătită, mîncare sau lucru de mîntuială. – Megl. răsol. Sl. razsolŭ „saramură” (Miklosich, Slaw. Elem., 42; Cihac, II, 308; Conev 87; Graur, BL, VI, 169), cf. bg., slov. raszol.Der. rasoli, vb. (a găti prost; a face un lucru de mîntuială); rasoleală, s. f. (mîncare prost gătită; tencuială).
  • rasol, rasoluri s. n. treabă făcută superficial, de mântuială

“Rasol” în Dicționarul Culinar

  • 1. Sortiment de carne de bovine sau de porcine care se obtine din regiunea gambei. 2. Fel de mancare preparat din rasol de vita sau din peste, prin fierbere in apa sarata (cu diferite ingrediente).

“Rasol” în Dicționarul de Argou

  • rasol, rasoluri s. n. treabă făcută superficial, de mântuială

Care este sinonimul cuvântului “Rasol”?

  • RASÓL s. v. tencuială.
  • RĂSÓL s. v. piftie, răcituri.