PAPANÁȘ,papanași, s. m. 1. Preparat culinar făcut din brânză de vacă, ouă și făină sau griș, fiert în apă sau prăjit în grăsime. 2. Plantă erbacee din familia leguminoaselor, cu frunzele compuse din trei foliole și cu flori mici, alburii sau trandafirii (Trifolium arvense). – Cf. papă1.
papanáș m. (d. a păpa). Munt. Mold. Pl. Chiftea de brînză cu oŭă. Chercurĭ, motoceĭ.
papanáș s. m., pl. papanáși
papanaș m. Mold. 1. mâncare din găluști mari de brânză proaspătă, ouă și făină; 2. pl. trifoiu. [Tras din papă; trifoiul mărunt servă de nutreț vitelor].
PAPANÁȘ ~im. Preparat culinar în formă de cocoloș sau de turtișoară, făcut din brânză de vacă amestecată cu ouă și făină (sau griș) și fiert în apă sau prăjit în grăsime. /cf. papă
Preparat culinar in forma de cocolos sau de turtisoara, facut din branza de vaca amestecata cu oua si faina (sau gris) si fiert in apa sau prajit in grasime.