CAVIÁR, s. n. Icre negre preparate prin sărare. [Pr.: -vi-ar] – Din fr. caviar.
CAVÍÁRs. n. icre negre preparate după diferite procedee. (< fr. caviar)
CAVIÁR s.n. 1. Icre negre de sturioni, conservate sărate, comercializate în trei categorii de calitate: beluga caviar = icre de morun, cu boabele cele mai mari, de culoare cenușie-neagră; caviar ossetra = icre cu boabe mai mici, maronii, foarte delicate; caviar sevruga = icre cu boabe foarte mici, de culoare gri-pal. 2.Caviar german sau danez = icre obișnuite, mari, rotunde, prelevate de la lump (Cyclopterus lumpus), pește-lanternă din mările nordice, colorate artificial în negru sau roșu, presate și sărate, folosite ca surogat de caviar sau icre de Manciuria, fiind mult mai ieftine. 3.Caviar alb sau bottarga = icre de chefal sau de ton, prelevate în membrană, sărate, uscate și presate, foarte apreciate în țările mediteraneene.
CAVIÁRs.n. Icre negre preparate după diferite procedee. [Pron. -vi-ar. / cf. fr. caviar, germ. Kaviar].
caviár s. m. – Icre negre. – Mr. hăvviar. Fr. caviar, din it. caviale. It. a trecut și în tc. kavyar, de unde mr. (Ronzevalle 82), cf. bg. haiver, ngr. ϰαβιάρι.
CAVIÁR, s. n. (Franțuzism) Icre negre. [Pr.: -vi-ar] – Fr. caviar.
caviár(-vi-ar) s. n.
caviar n. icre sărate mai cu seamă de morun și de nisetru.
CAVIÁR s. n. Icre negre preparate prin sărare. [Pr.: -vi-ar] — Din fr. caviar.
Acest aperitiv elegant si foarte scump este privit ca atare, fiind de fapt icre de peste cu putina sare. Icrele de sturion sunt cele mai de calitate si considerate ca fiind adevaratul caviar. Cele trei mari tipuri de caviar sunt beluga, osetra si sevruga. Cele mai bune (si mai scumpe) icre sunt cele de beluga, de la sturionul care inoata in Marea Caspica, la hotarele Rusiei si Iranului.