Agar Agar – Ce Este?

Descopera beneficiile si utilizarea agar agar, un ingredient minune din bucataria asiatica. Afla cum te poate ajuta in dieta si sanatate!

Introducere

Agar agar este un produs natural, folosit pe scara larga in bucataria asiatica si tot mai des intalnit si in Occident. Cu toate acestea, multi oameni nu sunt familiarizati cu acest ingredient miraculos si cu beneficiile sale pentru sanatate.

Ce este Agar Agar?

Agar agar este o substanta gelatinoasa care se obtine din alge marine si care este folosita drept agent de ingrosare, stabilizator sau emulgator in industria alimentara.

Beneficiile Agar Agar

  • Este vegetarian si vegan-friendly
  • Este bogat in fibre si nutrienti
  • Nu contine calorii si carbohidrati

Exemple de Utilizare

Agar agar poate fi folosit pentru a realiza budinci, geleuri, creme, dulceturi sau chiar ca substitut pentru gelatina animala in deserturi.

Studii de Caz

Un studiu recent a aratat ca agar agar poate ajuta la scaderea nivelului de colesterol si la imbunatatirea digestiei.

Statistici

Conform unui sondaj, 7 din 10 persoane nu stiu ce este agar agar si nici nu l-au consumat vreodata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *